Llibres finançats amb èxit

Editeu el vostre llibre sense haver de pagar res

Les masies de Cervelló, la Palma de Cervelló i Vallirana

Autor: Josep Llurba

El llibre

El treball sobre les masies de Cervelló, La Palma de Cervelló i Vallirana, és un recull toponímic familiar d’aquelles instal·lacions rurals assentades als nostres territoris, que si les mires i les contemples, semblen espurnes vigilants de la natural paisatgística curulla de vinyes; avui, però, plena de pins i esbarzers. Aquells masos que encara semblen destil·lar calma i tranquil·litat en un ambient campestre, havien estat l’única activitat econòmica de la població. El món de la pagesia era abans que altra cosa una explotació agrícola que generava una certa riquesa i sovint, per al pagès en pocs recursos, una vida de subsistència; però en definitiva les vides dels camperols eren un anar i venir de l’hort a la vinya, de la vinya al celler i del celler a la casa; en conseqüència l’home del camp tenia un  contacte directe amb la terra i amb la casa que els aixoplugava. Tanmateix, hem de reconèixer que no és una biografia completa, sinó més aviat es tracta d’una simple sinopsi d’aquelles cases rurals. D’alguna d’elles n’hem fet un seguiment més extensiu; d’altres, en canvi, per manca de documentació, n’hem fet menys.

Amb tot, però, el llibre vol incidir en el llegat històric de les masies que avui encara tenim als nostres entorns. Unes masies que són en bona part la història dels pobles de Cervelló, de la Palma i de Vallirana.


L’autor

Josep Llurba Rigol és l’historiador més important de la comarca pel que fa al coneixement de la història dels municipis de l’àmbit de l’Ordal al Baix Llobregat, en especial Cervelló i Vallirana, i autor de més d’una vintena de llibres d’història i narracions de ficció. Des de l’any 2007 ha editat pràcticament la totalitat dels seus llibres amb Néctar Editorial a través de la plataforma Mecenix.com. Recordem-ne només uns quants: Cervelló i el mite Tarradellas (2007); Comerços i comerciants de Cervelló (2008); El Tófol de Vallirana, guerriller carlí (2012); Les nostres fonts. Cervelló (2012); Contes i llegendes (2013); La Guerra Civil a Cervelló 1936-1939 (2016); Personatges de Cervelló del segle XIX (2018); Joan Torruella Urpina i el Club Deportiu Cervelló (2019), i Els ponts i camins de la riera de Cervelló (2020). Tots ells poden ser adquirits a través de www.animamecenix.com.

 

Torna a dalt