El sistema Mecenix

Editeu el vostre llibre sense haver de pagar res

 
 

Què és Mecenix?

Mecenix és un sistema de mecenatge vinculat a l’autoedició pensat perquè cap llibre es quedi oblidat en un calaix.

La iniciativa pretén que el lector adquireixi el llibre abans de ser editat en lloc de després. La diferència es basa exclusivament en la confiança sobre l’autor, perquè el preu és el mateix. En aquest sistema ningú, excepte l’autor que ha arriscat el seu temps, arrisca res, perquè el que compra el llibre amb el sistema MECENIX.COM no paga fins a saber segur que el llibre existirà. I a més, és un preu ajustat. Un llibre mig, autoeditat, pot valer molt, però habitualment costa poc: no supera els 15/20 euros. Per aquest preu, un potencial lector pot evitar que un llibre que ha costat un enorme sacrifici al seu autor es perdi en l’oblit. I més si l’autor és un amic, un conegut, un familiar. Una mica de cada un és la diferència entre fer que un llibre existeixi o que no hagi existit mai.

El llibre/tipus en el qual hem pensat és el següent:

Model estàndard

S’entén que el projecte estàndard s’ajusta a un format de llibre de 21 cm. d’alt per 15 cm. d’ample, paper de 115 grs, interior a blanc i negre. Portada plastificada mat en cartolina de 250 grs a tot color sense solapes i enquadernació fresada. El tiratge tipus serà de 100 exemplars.

Es podrà acordar una reimpressió o reedició per als casos en què se superi el finançament previst o fins i tot al marge del projecte MECENIX.COM, amb el mateix preu de cost.

Els llibres, un cop editats, són propietat íntegra de l’autor o la persona que encarregui l’edició.

Model personal

La proposta de MECENIX.COM inclou en principi el model estàndard. No obstant això, l’autor/a o encarregador/a pot seleccionar diverses alternatives possibles per al seu llibre. Si us interessa, en el moment d’omplir el primer formulari ens heu d’indicar les modificacions pertinents sobre:

  • FORMAT (mida del llibre, alt per ample)
  • TIPUS DE PAPER (gramatge)
  • TIPUS DE PORTADA (plastificada mat o brillant; color o una tinta, amb sobrecoberta o sense, amb solapes o sense solapes…)
  • INTERIOR (a una tinta o en quadricromia)
  • ENQUADERNACIÓ (tapa flexible o tapa dura; alçat cosit o fresat cola PUR)
  • IMPRESSIÓ (núm. d’exemplars).

Si teniu dubtes us podrem ajudar

 

Modalitats de mecenatge

Oferim quatre modalitats de mecenatge:

Mecenatge corporatiu. Inclourà el logo de la corporació o empresa a la pàgina de crèdits del llibre i la menció, en un capítol d’agraïments de l’autor a l’interior del llibre, de la corporació/empresa o del seu propietari. Aquest mecenatge dona dret a tres llibres que s’enviaran a l’adreça postal que s’especifiqui, sense càrrec i amb una dedicatòria manuscrita expressa de l’autor/a.

Mecenatge particular. Inclourà el nom del mecenes al capítol d’agraïments de l’autor. Aquest mecenatge dona dret a dos llibres que s’enviaran a l’adreça postal que s’especifiqui, sense càrrec i amb una dedicatòria manuscrita expressa de l’autor/a.

Llibre signat. El comprador lector d’aquesta modalitat participa en el projecte adquirint el llibre amb antelació i té dues contrapartides: el llibre s’enviarà a l’adreça postal que especifiqui, sense càrrec i amb una dedicatòria manuscrita expressa de l’autor/a.

Comprador-lector. La persona compradora/lectora participa en el projecte adquirint el llibre amb antelació; com a contrapartida el rebrà a l’adreça postal que especifiqui, sense càrrec.

Si qualsevol dels mecenes desitgés més llibres dels inicialment adjudicats, ho ha d’indicar en el moment del mecenatge o després, i li seran lliurats a preu de cost.

Atenció: Les contrapartides al mecenatge s’entendran per a aquells mecenes que s’adscriguin al projecte fins que aquest cobreixi el pressupost total. El nombre òptim de mecenes per opció es fixa en cada projecte. Les contrapartides dels mecenes que s’hi adhereixin un cop superat el pressupost van a càrrec de l'autor/a o encarregador/a.


Abans de fer-nos un encàrrec, consulteu si us plau les condicions del servei.
Consulteu aquesta altra pàgina per conèixer com es desenvoluparà cada projecte d'edició, pas a pas
.

 
Torna a dalt