Llibres finançats amb èxit

Editeu el vostre llibre sense haver de pagar res

Escrits de guerra

Autor: Ricard Martí

El llibre

El projecte neix de la localització d’una carta escrita per la meva mare a l’alcalde de l’Hospitalet (Francesc Martínez Alves), el maig de 1937. La carta va signada per les alumnes d’un col·legi del barri de Provençana (Santa Eulàlia), tot demanant la reincorporació d’una mestra, Maria Viladrich, o bé que s’acabi amb la rotació de mestres interines.

A partir d’aquesta carta i de diversos documents familiars, vaig elaborar un article per a la revista del Centre d’Estudis de l’Hospitalet. Article que m’havia estat sol·licitat per Manuel Domínguez en algunes ocasions.

A la vista de les il·lustracions i dels documents familiars que havien d’acompanyar l’article, es va comentar amb membres del Centre d’Estudis la possibilitat d’ampliar l’article fins a confeccionar un llibre sobre els escrits (servats a l’Arxiu Municipal i en algunes col·leccions particulars), d’habitants de l’Hospitalet dirigits als familiars, companys de l’ajuntament, membres de partits polítics, sindicats...

S’han consultat personalment, o telemàtica, diversos arxius, així com la bibliografia local i nacional per tal de completar les informacions - naturalment parcials i esbiaixades - dels particulars, per tal de dotar al conjunt del rigor històric necessari.

L’objectiu del llibre és donar a conèixer les vivències dels habitants de l’Hospitalet de Llobregat, durant les darreres guerres, mitjançant els escrits que han arribat fins a nosaltres.

Dit d’una altra manera, resseguir els esdeveniments socials i militars inherents a la guerra del Marroc i la Guerra Civil, a l’Hospitalet, a través d’una selecció dels centenars de cartes, targetes postals i documents conservats majoritàriament a l’Arxiu Municipal, d’una banda, i dels escrits més personals dels combatents i llurs familiars, de l’altra.


L'autor

Ricard Martí i Morales (L’Hospitalet, 1951).

És llicenciat en Química per la Universitat de Barcelona en 1976. Grau de llicenciatura per una tesina en Bioquímica el 1978. PDD de l’IESE el 1990.

Ha publicat vuit llibres sobre armament, revistes i cartes, centrat en la Guerra Civil. Bona part de la seva producció es troba a l’Editorial Salvatella.

 

Per adquirir el llibre adreceu-vos, si us plau, a info@mecenix.com.

Torna a dalt