Llibres finançats amb èxit

Editeu el vostre llibre sense haver de pagar res

Cronologia d’un temps

Autor: Ferran Soriano

Cronologia d'un temps

Aquest llibre és el primer recull de poemes del gran escultor i pintor hospitalenc Ferran Soriano, amb una carrera artística de més quaranta anys, dos centenars d’exposicions individuals i col·lectives, nombrosos premis i obra seva exposada en espais públics d’un gran nombre de municipis nacionals i estrangers. Escriptors, poetes i crítics d’art de la talla de Miquel Martí i Pol, Olga Xirinacs, Joaquim Horta, Daniel Giralt-Miracle, J. Corredor Mateos, Josep M. Cadena, Francesc Miralles, Ignasi Riera o Francesc Candel —del qual era gran amic personal— han escrit de Soriano i de la seva obra, sempre destacant la qualitat artística de l’autor i de les seves composicions, on l’acer i el marbre juguen un paper fonamental.

Ara, per primera vegada, Ferran Soriano s’endinsa en el món de la paraula fent servir la mateixa sensibilitat de les seves creacions plàstiques amb un llenguatge poètic ple de matisos i carregat de lluminositat. El poeta Carles Duarte i Montserrat ha escrit el pròleg del llibre que està format per un recull de quaranta-un poemes, una introducció del mateix autor i tres dibuixos especialment seleccionats per l’artista per arrodonir el contingut d’aquesta Cronologia d’un temps que enceta nous camins de creació en la seva dilatada i fecunda vida d’artista.

Aquest món – el de la poesia – i la meva afició, m’han portat a conèixer i admirar personalment un bon grapat de poetes, pensadors i intel·lectuals, uns de més nom i d’altres de menys coneguts; és per aquesta raó, que em costa tant dir-ne poemes al que escric -per respecte cap a ells- i el perquè d’aquestes paraules. De tots ells m’he enriquit com a persona, i si això veu la llum algun dia, podria servir d’homenatge i agraïment, per permetre’m absorbir com una esponja, els camins que m’obrien.

De la poesia i dels poetes, he anat fent un lligam, considerant que, de la manera en què m’he desenvolupat, i el que he intentat expressar amb la meva obra, ha fet que m’hi senti proper. Penso que gairebé sempre hi ha un sentiment poètic implícit en el que faig, per la qual cosa no hi faig diferència en tot el conjunt del meu treball, conscient però, dels diferents camps que ocupa cada especialitat.

(De la introducció de l’autor)

A Cronologia d’un temps trobem una poesia propera, gairebé quotidiana, un inventari de plaers i de neguits, de paisatges íntims, escrita minuciosament, aturant el temps, a càmera lenta, perquè, més que succeir, siguem. És una poesia feta d’impressions i anotacions, que respira patiment i goig, sensualitat, anhel de llibertat i de plenitud, com ara quan a "A Luciano" Soriano escriu: "Sublims moments/ d’ànima plena”. Un llibre memorable que llegim, doncs, com si ens trobéssim dins d'un magnífic, d’un veritable Autoretrat. Assaborim-lo, aprenguem-hi.

(Del pròleg, del poeta Carles Duarte)

Volum de 68 pàgines amb il·lustracions de l’artista.

Per adquirir el llibre us podeu adreçar a la botiga d'AnimaMecenix o bé a les adreces de correu info@mecenix.com o ambar@periodistes.org.

Torna a dalt