Llibres finançats amb èxit

Editeu el vostre llibre sense haver de pagar res

Joan Torruella Urpina i el Club Deportiu Cervelló

Autor: Josep Llurba Rigol

Club Deportiu CervellóEl mes de març de l’any 2003 vaig publicar gratuïtament un opuscle dedicat al futbol de Cervelló. El vaig voler titular Imatges i records del futbol a Cervelló en recordança d’un equip d’homes i de dones, que amb esforç i dedicació van fundar un equip de futbol. Dic homes i dones amb el benentès que, des de 1920 fins ben entrada la dècada dels anys 1990, el futbol només era practicat per homes, però això no treu que, almenys a Cervelló, la dona havia estat una important col·laboradora amb el desenvolupament i l’evolució del futbol cervelloní. Hom recorda perfectament la Grados (esposa del Vicenç Manzano) rentant la roba dels jugadors cada setmana que hi havia futbol. O bé la Remígia, una fan entusiasta del Cervelló que cada diumenge assistia al camp per animar els jugadors i fins i tot escridassant l’àrbitre si aquest feia alguna cosa que ella considerava perjudicial per al seu equip.

Així doncs, prenent com a referència el que aleshores hi vaig escriure i aprofitant la nova documentació que he pogut consultar, m’ha semblat escaient aprofundir una mica més en allò que vaig plasmar l’any 2003. Per tant, doncs, en lloc de fer un fullet de 27 pàgines m’he decidit a fer un llibre amb més extensió a fi de poder-me esplaiar més en la vida futbolística del Club Deportiu Cervelló.

El llibre, que he titulat Joan Torruella Urpina i el Club Deportiu Cervelló, no vol ser exclusivament una biografia de
Joan Torruella, però sí que vol deixar constància de l’aportació d’aquell home que, gràcies al seu talent, a la població de Cervelló es va poder aconseguir unes infraestructures esportives de considerable importància i uns resultats futbolístic que fins el dia d’avui encara no s’han superat. Cal matisar, però, que els temps i les circumstàncies d’ara són ben diferents dels anys 1955 a 1960.

Hem intentat cercar les arrels del futbol a la població de Cervelló, i malgrat la justa documentació que hem pogut
aconseguir, em sembla prou documentada la narració que en fem per donar fe de la fundació del Club de Futbol. Tanmateix, doncs, diguem de passada que hem basat la història esportiva des de 1920 fins l’any 1960, deixant per altres estudiosos l’època actual.

En la narració esmentem persones que d’alguna manera van fer possible la creació del camp d’esports –o zona esportiva– i volem aprofitar l’avinentesa per dir que ens sap greu no poder esmentar-ne d’altres que a ben segur també hi van contribuir desinteressadament. Però confiem que el lector sabrà entendre que no ho hem fet per desdeny cap a ningú, sinó que en escriure un llibre cal seguir una idea argumental i sovint hem de deixar noms de persones que en el seu moment no ens han vingut a la memòria.

I, lògicament, és evident que per qüestions d’espai i de costos no podem fer una narració de cadascuna de les persones del poble que van contribuir al desenvolupament del Club Deportiu Cervelló.

(De la Introducció de l’autor)

Per adquirir el llibre adreceu-vos, si us plau, a info@mecenix.com.

Torna a dalt