Llibres finançats amb èxit

Editeu el vostre llibre sense haver de pagar res

A trenc d'onades

Poesia natural sense concessions

Autora: Judith Usall i Rodié, amb il·lustracions de Mònica Pinto

A trenc d’onades, de Judith Usall i Rodié, que ja ens va sorprendre l’any 2012 amb l’esplèndid L’encís dels esbossos, és un recull de contes breus —alguns brevíssims, com ara Una paràbola— amb un eix principal: la feminitat, però no exclusivament, també la transcendència en la vida moderna del mite clàssic, la paradoxa com a vehicle de transmissió dels sentiments i la poesia conceptual com una forma d’expressió de la complexitat del món que ens ha tocat de viure.

Una dotzena de contes, sorprenents per com es desenvolupa la curta trama i especialment pel desenllaç de cadascun d’ells —que és la meravella de la tècnica del conte—, traçat amb una laboriositat de miniaturista que sempre convida a la reflexió subtil i que embadaleix per la bellesa expositiva i per l’eficàcia narrativa. La qualitat narrativa ve acompanyada en aquesta ocasió de les il·lustracions de l’artista Mònica Pinto que ha fet per cadascun dels contes una exquisida obra d’art. És a dir, A trenc d’onades és una petita meravella d’orfebre. Dues artistes, una de la paraula i l’altra de la imatge, disposades a servir-nos en safata de plata la sensibilitat que emana de la barreja entre tradició mítica i sororitat, entre precisió de l’expressió narrativa i minuciositat gràfica, en un exercici que complau i sorprèn alhora.

Tots els contes, tots, i totes les il·lustracions, totes, tenen la seva pròpia ànima. No és fàcil, en conseqüència, determinar-ne la més aconseguida. Tot el llibre és una unitat. Poesia natural sense concessions.


Les autores

Judith Usall i Rodié.- (Alguaire, 1964) És doctora en Medicina i llicenciada en Filologia Catalana. Màster en Estudis de les Dones. Viu a Barcelona i treballa de psiquiatra. Va publicar L’encís dels esbossos (Néctar Editorial, 2012).

Mònica Pinto.- Artista gràfica, apassionada de les arts visuals, especialitzada en collage digital, caligrafia i lettering. Ha treballat en el món de la comunicació publicitària i de l’expressió creativa. Es poden veure molts dels seus treballs a monicapintoart.com.

Per adquirir el llibre adreceu-vos, si us plau, a info@mecenix.com.

Torna a dalt