Llibres finançats amb èxit

Editeu el vostre llibre sense haver de pagar res

Filant cultura

Història del conjunt industrial del Molí paperer, Can Basté i Tecla Sala

Autors: Natalia Piernas, Manuel Domínguez, Carles Ferrer i Josep Maria Vilumara

Filant cultura

El llibre

El conjunt fabril que avui és ocupat pel Centre Cultural Metropolità Tecla Sala, ubicat gairebé al centre de l’Hospitalet de Llobregat, té una història de més de segle i mig. Els edificis que conservem, no tots els que hi eren, han estat sobretot un seguit d’indústries, on milers d’homes i, majoritàriament, dones han treballat i conviscut. Avui és un equipament cultural al servei de la població, que mereix conèixer el passat de l’espai del qual ara gaudeix.

Sobre els autors

Natalia Piernas Gallego (Barcelona, 1965). Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. El 1990 va començar a treballar en l’àmbit del patrimoni cultural a l’Escola Taller del Patrimoni, ubicada a la Tecla Sala de l’Hospitalet. Especialitzada en història d’empresa ha publicat llibres de la trajectòria empresarial de Vichy Catalán, Font d’Or, Malavella, Ventós i SANJO. Va comissariar l’exposició “La INDO de l’Hospitalet; memòria gràfica d’una empresa (2016) i publicat l’article “La indústria òptica més gran d’Espanya era a l’Hospitalet: història de l’empresa INDO (1943-2007) als Quaderns d’Estudi del Centre d’Estudis de L’Hospitalet (2017).

Manuel Domínguez López (l'Hospitalet de Llobregat, 1965). Professor de secundària des del 1991. Des del 1985 es soci actiu del Centre d'Estudis de l'Hospitalet, entitat de la qual ha estat president durant més de 10 anys. Va ser alumne de l'Escola-Taller del Patrimoni, ubicada a la Tecla Sala. Ha publicat una dotzena de llibres i articles sobre història de la ciutat i més de 200 articles també de temàtica local al blog Local-Mundial (https://localmundial.blogspot.com/). També ha col·laborat i col·labora amb diferents mitjans de comunicació local.

Carles Ferrer Sales (L'Hospitalet, 1962). Llicenciat en Filologia Hispànica per la UB i en Biblioteconomia i Documentació per la UOC. Cofundador de la llibreria Perutxo de l'Hospitalet. Treballa a la Biblioteca Tecla Sala de l'Hospitalet, on ha estat impulsor de la publicació Ciutat plural, llibres singulars. Coordina, des de l'any 2005, el Grup de lectura en veu alta de la biblioteca Tecla Sala. Ha publicat tres articles als Quaderns d'Estudi del Centre d'Estudis de l'Hospitalet: De quan els llibres eren la clau. Les llibreries dels anys 70 a l'Hospitalet. (2017), Perifèries literàries (2014) i L'Hospitalet literari. Més realitat que ficció (2012).

Josep Maria Vilumara i Lamarca (Barcelona, 1940) estudià a l'Escola d'Enginyers Tèxtils de Terrassa. És autor de l'obra Històries de les Sedes. Fàbrica-Institut Can Vilumara (2013), entre d'altres publicacions. Hi ha elements patrimonials procedents de la fàbrica a l´Institut Can Vilumara, al Museu d'Història de L'Hospitalet, al de Barcelona, al Museu de l'Estampació de Premià de Mar, al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica, i a diversos arxius.  En l'àmbit de la recerca i promoció del patrimoni industrial ha contribuït a conservar, entre d'altres, la Companyia d'Aigües, Pujol i Bausis, La Telegrafia, La Ricarda, Can Cartró i el Salt d'Erasme. S´ha dedicat a la docència, a la formació de professorat i a la promoció del disseny.

Per adquirir el llibre adreceu-vos, si us plau, a info@mecenix.com.

Torna a dalt