Libros financiados con éxito

Edite su libro sin tener que pagar nada

Quaderns d’estudi

CEL’H. Núm 31, octubre 2017

Un número miscel·lani en què la publicació del Centre d'Estudis de l'Hospitalet dona sortida a un conjunt d'investigacions recents. El volum el conformen quatre articles, i acaba amb la secció fixa "Memòries de mestres". Dos d'aquests articles són comunicacions que es van presentar a les Jornades d'Història de l'Hospitalet de 2015, i que no es van poder encabir al monogràfic 30, dedicat a les comunicaciones d'aquestes jornades.

La comunicació de Jordi L. de la Pinta, arqueòleg i investigador, presenta un treball que rescata i cataloga una part del patrimoni urbà ornamental de l'Hospitalet: els rellotges solars, instruments originaris de les èpoques preindustrials i propis de societats amb una base econòmica rural, que es conserven, especialment, en algunes de les masies que han sobreviscut a l'intens creixement urbà del segle XX.

La segona comunicació, presentada per Joaquín Ruiz García i Cristina López Villanueva, porta el títol "Emigració murciana a Collblanc-Torrassa l'any 1924: la gènesi d'un barri", i analitza la composició de les llars i les xarxes dels migrants pioners que, procedents de la localitat murciana de Mazarrón, es van establir a l'Hospitalet.

El tercer article, "De quan els llibres eren la clau", mostra l'heroïcitat que suposava, els anys setanta del segle passat, la creació d'aquests negocis en un Hospitalet marcat per l'estigma de ser afores i perifèria de la gran ciutat. Carles Ferrer Sales, filòlego, bibliotecari i un dels fundadors de la llibreria Perutxo, ha reconstruït la història de les tres llibreries que es van obrir a l'Hospitalet entre 1975 i 1977, La Florida, la Cataluña i Los Pinos.

També com a fruit de la voluntat de recuperar pedaços de la memòria històrica de la ciutat es presenta la contribució de Natalia Piernas Gallego titulada "La indústria d'ulleres més gran d'Espanya era a l'Hospitalet. Història de l'empresa Indo (1943-2007)".

La secció "Memòries de mestres", que tanca el número, presenta els records de la professora d'institut Eugenia Vázquez Moreno.

Per adquirir la publicació us podeu adreçar a info@mecenix.com.

Volver arriba